Производи - географија

Подреди по  
Г001 - Република Македонија физичко-географска 2 во 1

Г001 - Република Македонија физичко-географска 2 во 1

Картата на Македонија пред сè е направена и наменета за наставната програма по предметот географија и е прилагодена на наставната програма дефинирана од министерството за образование.

1.901 ден
Г002 - Република Македонија стопанска карта

Г002 - Република Македонија стопанска карта

Земјоделство, сточарство, индустрија, населени места, хидрографија, патна мрежа итн.

1.901 ден
Г003 - Република Македонија административна поделба

Г003 - Република Македонија административна поделба

За користење на оваа карта не се потребни претходни знаења од географија па можат да ја користат и оние кои имаат потреба за продлабочување на своите скромни познавања од географијата а секако и за хобисти.

3.000 ден
Г004 - Република Македонија патна карта

Г004 - Република Македонија патна карта

На патната карта Македонија е претставена целата патна и железничка мрежа, почнувајќи од автопатите, магистралните, регионалните па се до локалните модернизирани и немодернизирани патишта, кои можат да ве доведат до било која сакана дестинација.

3.000 ден
Г005 - МПЦ поважни цркви и манастири во Р.Македонија

Г005 - МПЦ поважни цркви и манастири во Р.Македонија

Поважни цркви и манастири со индекс за лоцирање, епархии со нивните граници, патна мрежа, населени места итн.

3.000 ден
Г006 - Република Македонија релјефна карта

Г006 - Република Македонија релјефна карта

Релјеф во 3Д, изохипси на 100 метри, хидрографија, патна и железничка мрежа, населени места рангирани во 8 нивоа, имиња на планини, езера, реки, области, висински точки, хидроелекртани, рудници, гранични премини итн.

4.800 ден
Г007 - Република Македонија релјефна карта

Г007 - Република Македонија релјефна карта

Релјеф во 3Д, изохипси на 100 метри, хидрографија, патна и железничка мрежа, населени места рангирани во 8 нивоа, имиња на планини, езера, реки, области, висински точки, хидроелекртани, рудници, гранични премини итн.

2.960 ден
Г008 - Балкан физичко географска карта

Г008 - Балкан физичко географска карта

Картата на Балкан пред сè е направена и наменета за наставната програма по предметот географија и е прилагодена на наставната програма дефинирана од министерството за образование.

1.901 ден
Г009 - Балкан политичка карта

Г009 - Балкан политичка карта

На картата со соодветни симболи и топоними се обележани поголемите населени места, реки, езера, мориња, острови, заливи, патишта…Таа ги содржи сите држави, обоени со различна боја, со дефинирани копнени и водени граници и главни градови.

1.901 ден