И008 - Античка Македонија VIII-IV век стара ера

И008 - Античка Македонија VIII-IV век стара ера

Период: Стар век
Издавач: Тримакс
Година на издавање: 2019
Димензии: 140x100 см
Размер: 1:400 000
ISBN- 10: 9989-940-94-0
Изработка: Печатена на 135 g/m2 конздрук. Пластифицирана и врамена со лајсни. Спакована во заштитна картонска кутија.
==========================

Опис:
На картата се прикажани античка Македонија, племињата кои ја населувале и соседните области и племиња во периодот од VIII до IV век стара ера.

Употреба на производот:
===========================
Нагледно средство по предметот историја, при изучување на материјалот по историја во основните и средните училишта.

Шифра: И008
===========================
Цена: 3.600 ден