И004 - Асирската Империја и Бабилонското Кралство

И004 - Асирската Империја и Бабилонското Кралство

Период: Стар век
Издавач: Тримакс
Година на издавање: 2019
Димензии: 140x100 см
Размер: 1:1 600 000
Изработка: Печатена на 115 g/m2 конздрук. Пластифицирана и врамена со лајсни. Спакована во заштитна картонска кутија.
==========================

Опис:
Претставени се границите на Асирската Империја околу 670 година ст.е. и границите на Бабилонскот Кралство во 562 година. ст.е. 

Употреба на производот:
===========================
Нагледно средство по предметот историја, при изучување на материјалот по историја во основните и средните училишта.

Шифра: И004
===========================
Цена: 3.600 ден