И003 - Египет во време на фараоните

И003 - Египет во време на фараоните

Период: Стар Век
Издавач: Тримакс
Година на издавање: 2019
Димензии: 140x100 см
Размер: 1:2 000 000
Изработка: Печатена на 115 g/m2 конздрук. Пластифицирана и врамена со лајсни. Спакована во заштитна картонска кутија.
==========================

Опис:
Прикажани се областите околу реката Нил, со освојувачките походи на египетските фараони.

Употреба на производот:
===========================
Нагледно средство по предметот историја, при изучување на материјалот по историја во основните и средните училишта.


Шифра: И003
===========================
Цена: 3.600 ден