И002 - Средниот Исток во III/II милениум ст.е.

И002 - Средниот Исток во III/II милениум ст.е.

Период: Стар Век
Издавач: Тримакс
Година на издавање: 2019
Димензии: 140x100 см
Размер: 1:1 300 000
Изработка: Печатена на 115 g/m2 конздрук. Пластифицирана и врамена со лајсни. Спакована во заштитна картонска кутија.
==========================

Опис:
Прикажани се областите околу реките Тигар и Еуфрат, тогашните стари градови и престолнини, во III/II милениум ст.е.

Употреба на производот:
===========================

Нагледно средство по предметот историја, при изучување на материјалот по историја во основните и средните училишта.


Шифра: МУ002
===========================
Цена: 3.600 ден