Ф004 - Оптичка клупа

Ф004 - Оптичка клупа

Димензии: 20x95x8 см
==========================
Оптичка клупа, за определување фокусно растојание меѓу леќи,составена од градирана шина со лизгачи на кои е поставен светлосен извор, предмет, собирна и растурна леќа.

Употреба на производот:
===========================

Нагледно средство по предметот физика. Оптичка клупа е дизајнирана за изведување на основни геометриски оптички ексерименти по физика во осново и средно образование. Апаратурата се состои од метална градуирана шина со лизгачи на кои се поставени светлосен извор, предмет, собирна и растурна леќа и екран. Најчесто се користи при определување на фокусното растојание на собирна и растурна леќа. Истиот модел се користи и при експерименталните вежби по физика на техничките и природно-математичкиот факултет.

Шифра: Ф004
===========================
Цена: 8.700 ден