Ново
Ф018 - Работен принцип на трофазен генератор
Ф018 - Работен принцип на трофазен генератор
Ф018 - Работен принцип на трофазен генератор

Ф018 - Работен принцип на трофазен генератор

Димензии: 15x15x14 см
==========================

Трофазен генератор, моделот служи да се види работниот принцип на трофазниот индуктивен генератор. Изработен од метал и пластика.

Употреба на производот:
===========================

Нагледно средство по предметот биологија. Моделот може да го користат и во основно училиште и во средно училиште. Направата работи на принципот трофазен индуктивен генератор, за таа цел се користат карактеристиките што се јавуваат при ротирање на магнетот.

Шифра: Ф018
===========================
Цена: 6.800 ден