Ново
Ф024 - Магнетна игла

Ф024 - Магнетна игла

Димензии: 10x6x6 см
==========================

Магнетна игла, модел составен од магнетна игла прицврстена на основа и го отсликува магнетното поле во присуство на плочест или потковичест магнет. 


Употреба на производот:
===========================

Нагледно средство по предметот физика. Се користи во експериментите по физика во основно и средно образование кога се изучува темата магнетизам, а исто доста ја користат и техничките и природно-математичкиот факултети при лабараториските вежби по физика.

Шифра: Ф024
===========================
Цена: 800 ден