Популарно Промоција
Ф015 - Дизел мотор
Ф015 - Дизел мотор
Ф015 - Дизел мотор

Ф015 - Дизел мотор

Димензии: 17x12x28 см
==========================

Дизел-мотор, модел за демонстрација на работниот принцип на дизел-мотор. Изработен од метал и пластика.

Употреба на производот:
===========================

Нагледно средство по предметот физика. Моделот може да го користат и во основно училиште и во средно училиште.
Овој модел е наменет да им ја демонстрира на учениците или студентите работниот принцип на дизел моторите (компресија, моќност, вшмукување…). Моделот е четирикатен, со рачно управување. Направен е од алуминиум, освен некои мали делови, кои се направени од пластика. Се користи во експериментите по физика во основно и средно образование како и во експерименталните вежби по физика на техничките факултети и природно-математичкиот.

Шифра: Ф015
===========================
Цена: 4.800 ден