RB002 - Лед базен

RB002 - Лед базен

Димензии:  Должина 217 см  Ширина 217 см Висина 66 см
==========================
Опис: 

Мекиот базен е направен од иверица, покриена со пена и слој од ПВЦ. На сите четири страни се вградени по 1 копче за интерактивност. Копчињата му овозможуваат на корисникот да ја смени бојата на LED светлата, кои се поставени на основата на базенот. Мекиот базен треба да се вклучи во струја за да работат светлата. Најдобар ефект се создава при користење на базенот со провидните пластични окенски топчиња. Препорачан број топки - 2800  парчиња.                                                                        

Употреба на производот:
===========================
Базенот е лесен и пријатен на допир, и ќе биде од непроценливо значење во терапијата со сензорна интеграција.
Помага да се поттикне движењето и тактилната свест
Нежната светлина создава средина за смирување
Овозможува повеќе начини за саморегулирање и ангажирање на децата кои имаат потреба од сензорна стимулација
Одличен за сензорна стимулација , промовирање на просторната свест или едноставно за смирување.
Може да се користи како базен со топки или вода, овозможувајќи им на децата да ја подобрат нивната координација, да комуницираат со другите, како и да обезбедат визуелна и тактилна стимулација.
Освен за  развој на моторни вештини, сензорниот базен може да се користи за широк спектар на активности, вклучително и препознавање на боја и форма, разбирање на причините и последиците и вештини за следење и префрлување, како и социјална интеракција и релаксација. Со додавање на различни предмети може да обезбедите различни сензорни искуства. Овој разноврсен базен е одличен додаток во секоја сензорна просторија или како дополнителен сензорен простор.


Шифра: RB002
===========================
Цена: 0 ден