СП001 - Сензорна туба со меурчиња

СП001 - Сензорна туба со меурчиња

Димензии:15х150 см. Бела основа: 25х25х25 см
==========================
Опис: 

Сензорната туба со меурчиња, белаоснова и воздушна пумпа. ЛЕД светло кое менува бои (RGB) + адаптер + диск што може да се врти.

Употреба на производот:
===========================
Сензорната туба со меурчиња е неопходен сегмент за секоја сензорна просторија
Меурчињата обезбедуваат мулти-сензорни повратни информации и го стимулираат визуелниот систем.
Опцијата за  промена на боја додава корисни за промовирање на препознавање на бојата и визуелна перцепција, обезбедува смиреност и ослободување од стресот.
Оваа комбинација ги стимулира сетилата, одлична е за деца со аутизам, посебни потреби и АДХД.
Боите на меурчињата создаваат смирувачко и релаксирачко опкружување.
Меурчињата се клучно парче сензорна опрема што игра витална улога во развојот на сетилата и се карактеризира со голем број на  сензорни придобивки
Меурчињата имаат посебна способност да бидат привлечни и примамливи, но и во исто време смирувачки.
  • Разновидни се и можат да се користат во скоро секое опкружување со кој било корисник
  • Обезбедуваат визуелни ефекти кои помагаат за смирување и опуштање, или  активирање и мотивирање
  • Поттикнуваат интеракција, внимание, визуелен развој и комуникациски вештини
Интерактивни се и можат да го поттикнат учењето, како што се препознавање на бои, причина и последица, раскажување приказни и сл.


Шифра: SS01-11387

===========================
Цена: 0 ден